© Jobcoaching De Bakfiets
Home - Sitemap - PDF brochures - LinkedIn® professional networking services. - Rss feed.
Jobcoaching deelnemers
Diensten werkgevers
Jobcoach organisatie
 
 
 
 
 
 
 

Het assessment

Het assessment is een gedegen onderzoek naar de wensen en mogelijkheden van mensen. Het vormt de basis voor een vervolgtraject naar werk of het leren en ontwikkelen in de huidige functie. We bestuderen de situatie van de deelnemer en gaan aan de hand daarvan op zoek naar de kern/het doel.

De volgende afbeelding laat zien welke aspecten daarbij van belang zijn.

Vliegwiel werknemer

Om het traject tot een succes te maken is het van groot belang om te weten wie je bent en wat je wilt. Waar wordt je enthousiast van, hoe wil je je doel bereiken en wie kun je daarbij inschakelen? Door antwoord te vinden op deze vragen krijgen wij een beeld van hoe jouw traject eruit gaat zien. Welke stappen ga je zetten, wat heb je er voor nodig, wat zijn eventuele hindernissen en hoe ga je die te lijf? De jobcoach is er voor jou om je verder te helpen.

Uit het assessment komt een duidelijk profiel naar voren. Enerzijds wordt duidelijk wat iemands kernkwaliteiten zijn en onder welke omstandigheden en in welke omgeving diegene het best gedijt. Anderzijds ontstaat er een beeld van een passende organisatie. Dit samen vormt de ”intrinsiek motivatie”, de drive van iemand om zijn doelen te realiseren.

Aan de hand van het Kernkwaliteitenspel kan eventueel duidelijk gemaakt worden wat de samenhang is tussen de kernkwaliteiten, de valkuilen, de allergieën en de uitdagingen. Dit is met name nuttig bij het opstellen van een sollicitatiebrief en tijdens de voorbereiding op een sollicitatiegesprek.

Aan de hand van het profiel van de deelnemer wordt een profiel geschetst van de passende werkgever en functie.

Vliegwiel werkgever

Terug naar boven

 
 
 
Kamer van Koophandel Oost Nederland, Enschede: 62814958.
disclaimer - css - xhtml - rss