© Jobcoaching De Bakfiets
Home - Sitemap - PDF brochures - LinkedIn® professional networking services. - Rss feed.
Jobcoaching deelnemers
Diensten werkgevers
Jobcoach organisatie
 
 
 
 
 
 
 

Trainingen - Gezamenlijk aan dezelfde doelen werken

Wij bieden de volgende trainingen aan:

Sollicitatietraining:
Bij een sollicitatietraining komen uiteraard alle bekende facetten aan bod. Kenmerkend voor onze manier van werken is dat we ons aansluiten bij het individu. Daarbij onderzoeken we welk netwerk er is, welke ingangen er zijn en hoe iemand zijn persoonlijke netwerk gericht mee kan laten zoeken naar de baan die hij zoekt. Daarnaast besteden we natuurlijk aandacht aan de cv en de sollicitatiebrief. Daarbij maken we gebruik van het Kernkwaliteitenspel, waardoor inzicht verkregen wordt in de samenhang tussen kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen.

De informatie uit dit persoonsonderzoek gebruiken we om tot een goede brief te komen. Bij voorkeur richten we ons op een concrete vacature die we vooraf samen analyseren. Wat is het voor soort bedrijf, welke cultuur heerst er, hoe vorm je een goed beeld van de organisatie, afdeling en de functie en hoe pas jij zelf in dat plaatje? ”Wat heb je te bieden?”

Sociale vaardigheidstraining:
De sociale vaardigheidstraining wordt meestal ingezet in conflictsituaties op de werkvloer. We brengen de situatie in kaart. Wat gebeurt er, wat doet dit met jou, hoe reageer je daar primair op (nog voordat je dit aan de omgeving uit)? Hier start het inzicht krijgen in eigen handelen; wat zijn de persoonlijke doelen, grenzen en veiligheid? En hoe moet je handelen om problemen op te lossen?

Teambuilding:
Waar vullen kwaliteiten elkaar aan, hoe versterk je elkaar als team. Zijn alle rollen (formeel en informeel) helder. Hoe goed ken je elkaar, kun je op elkaar vertrouwen? Ieder team heeft kwaliteiten. Als team werk je gezamenlijk aan dezelfde doelen. Het is belangrijk om boven tafel te krijgen wat er goed gaat en wat gezamenlijk gezien wordt als waardevol. Is dit allemaal helder dan weet je op welke fundamenten je kunt bouwen.

Vliegwiel teambuilding.

Wat te doen met je kennis m.b.t. intentionaliteit? Mensen zijn wederkerig op basis van jouw intentionaliteit, deze intentionaliteit wordt gevoed door je persoonlijke doelen, je grenzen en veiligheid.

Terug naar boven

 
 
 
Kamer van Koophandel Oost Nederland, Enschede: 62814958.
disclaimer - css - xhtml - rss